Welkom bij Brouwerij 't Smakt

 

Brouwerij 't Smakt is een nano-brouwerij in het gelijknamige dorp Smakt.

 

Alle bieren van Brouwerij 't Smakt worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en uiteraard passie. Gedurende het gehele brouwproces wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten. 

De brouwerij richt zich op toegankelijke speciaalbieren.

Ontstaan van de brouwerij

Brouwerij 't Smakt is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Ben had van zijn vrouw een hobby brouwpakketje gekregen. De siroop uit dit pakket mengen met wat water en vervolgens koken was voor Ben niet genoeg. Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt om te ontdekken waarvan dat "siroopje" dan gemaakt was. Vervolgens nam Ben het hele proces in eigen hand van het schoten (malen) van de mouten (granen) tot aan de vergisting en het bottelen van het speciaalbier.

IPA Citra/Amarillo

Festivals

Van de eerste festivals is alweer bekend dat wij er staan:

- 20 mei; Ijver bierfestival Venlo

- 4 juni; Bier & Vertier Festival Tegelen

- 10 juni; Ijver bierfestival Deurne

- 22 juli; Craft Bier festival Horst

- 9 & 10 september; Goesting Craft Beer festival Venray

Productiemogelijkheden

Brouwerij 't Smakt is er niet alleen voor de detailhandel, maar ook voor particulieren. Zo verkoopt de brouwerij niet alleen speciaalbieren, maar is het ook mogelijk een bier op maat te laten maken of te genieten van een bierproeverij.

Basis-assortiment

Het basis-assortiment bestaat uit een Tripel, IPA en Russian Imperial Stout. Hiermee wordt een breed palet van smaken aangeboden waardoor er voor iedereen een smaakvol bier tussen zit.

Zit je smaak er toch niet helemaal tussen, geen probleem, naast het basis-assortiment worden er ook Limited Edition bieren gebrouwen!

Proeverijen

Brouwerij 't Smakt organiseert ook proeverijen. Bij deze proeverijen komt niet enkel het basis-assortiment aan bod, maar ook de Limited Edition bieren welke op dat moment voorradig zijn. Dit betekent dat geen enkele proeverij hetzelfde zal zijn.

Proeverijen kunnen aan huis verzorgd worden, of bij de brouwer aan huis.

Er zijn verschillende mogelijkheden; Hierbij valt te denken aan enkel het proeven van diverse bieren, maar het is ook mogelijk om een bijpassend hapje per biertje vorm te geven voor de totaal-ervaring.

Bier op maat

Over enkele maanden iets te vieren? Denk aan een huwelijk, geboorte, jubileum, enz. Wat is dan leuker om een eigen bier te schenken of cadeau te kunnen geven?!

Een bier op maat kan betekenen een geheel op maat gemaakt recept, maar het is ook mogelijk een bestaand recept te gebruiken en hier een eigen etiket voor te ontwerpen.

Houd rekening met een productietijd van minimaal 2 maanden.

Bij Brouwerij 't Smakt zijn relatief kleine afnames mogelijk vanaf 120 flesjes van 330mL.

Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.