Basisassortiment
Seizoensbieren
Lente/Zomer
Herfst/Winter

OP

Limited editions




Whisk(e)y Infused box

Donker Verlangen Whiskey Infused
OP

Speciaal Pils
OP

Double Dutch
OP

Chimaera vs Draeck
OP

Nieuw Begin 2022
OP
Dit is een heerlijk bier op basis van verschillende donkere mouten en donkere kandijsuiker. De donkere mouten geven een heerlijke diepe koffiesmaak en -geur. De afdronk lijkt op Tia Maria.
Deze Russian Imperial Stout is vrij soepel te drinken. Het is weer een heerlijk bier geworden om rustig voor te gaan zitten en er, al dan niet voor een haardvuurtje, van te genieten.
Wat wel
Dit bier combineert fantastisch met pure chocolade of een koffie-bonbon.
Wat niet
Combineer dit bier niet met kaas. Mocht je toch van wat kaas bij je bier houden, hou het dan bij een zeer milde kaas.
Een mooie verfrissende Tripel. Aan deze Tripel is citroengras toegevoegd waardoor hij heerlijke frisse smaken gekregen heeft. In combinatie met de kruidigheid welke een Tripel toebehoort, zorgt dit voor een heerlijke combinatie van smaken. Met zijn 7,5% is deze Tripel ook nog relatief soepel weg te drinken. Door het citroengras combineert dit bier prima met verschillende oosterse gerechten, maar hij is uiteraard ook prima los te drinken.
Wat wel
Dit bier combineert prima met Oosterse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan kip teriyaki of een kip saté.
Wat niet
Dit bier past minder goed bij Hollandse kost of Mexicaans eten.
Een stijl welke uit Amerika overgekomen is. Deze zeer bittere bierstijl kan met een zeer breed scala aan hopsoorten gemaakt worden. Deze IPA bevat een flinke dosis hop, gebrouwen met 4 hopsoorten. Hij is goed toegankelijk ondanks zijn bitterheid. Dit komt mede door de fruitige smaken en aroma’s die de diverse hoppen hebben afgegeven, maar ook het lage alcoholpercentage helpt mee bij de doordrinkbaarheid.
Wat wel
Bij een IPA hoort een lekkere vette hap. Dus slinger de BBQ aan en bak een lekkere hamburger of speklap. Maak het eten niet te kruidig, anders proef je de fruitige smaken van de Cimarillo niet meer.
Wat niet
Zeer gekruid eten, dan proef je de smaken minder goed.
Deze jaarlijks terugkerende verfrissing komt iedere lente terug in een andere gedaante. Ondanks dat het recept ieder jaar anders is, zorg ik er natuurlijk wel voor dat hij heerlijk verfrissend blijft voor de hopelijk warme en zwoele lente- en zomerdagen door te komen.
Laat de lente maar komen!!
Wat wel
Bij de lente past natuurlijk een heerlijk aspergesoepje of -gerecht. Gelukkig combineert dat prima met de Lentebock van 't Smakt.
Wat niet
Dit bier combineert minder mooi met droge worst, de smaken van het bier worden dan naar de achtergrond geduwd.
Een heerlijk witbier met een speciaal karakter. Dit speciale karakter is ontstaan door het koudhoppen, niet iets wat standaard gedaan wordt bij een witbier, heeft dit mooie bier een heerlijke citrussmaak gekregen.
Heerlijk voor de warmere dagen om de dorst te lessen. Een mooi witbier met een divers pallet aan granen en gekoudhopt met een flinke dosis Citra-hop, waardoor heerlijke citrustonen in het bier aanwezig zijn.
Heerlijk verfrissend en klaar voor de lente en zomer!
Wat wel
De Gewitnit combineert erg prettig met een witvis met wat citroen(sap). De zurige smaak vult de zoet-bittere smaak van dit bier mooi aan.
Wat niet
Een stevige maaltijd of goed gekruide maaltijd is niet aan te raden, daar is dit bier te licht voor.
Een Saison is een seizoensbier, welke oorspronkelijk bij de boeren vandaan komt. De boeren maakten deze bieren als extra lekkernij voor de medewerkers op het land.
Deze lichte Saison, welke makkelijk weg te drinken is op warme zomerse dagen is een heerlijke verfrissing wanneer je zelf in de tuin aan het werk gaat, of natuurlijk geniet van je tuin vanuit je luie stoel.
Ook voor mensen die geen tuin of stoel hebben, is dit bier goed weg te drinken.
Wat wel
Probeer zeker eens een toastje met geitenkaas bij dit bier, het zal je verrassen wat voor een smaakexplosie deze samen geven.
Wat niet
Rood vlees is wat minder passend bij dit bier. Maar eigenlijk is dit bier wel een allemansvriend.
OP
Deze heerlijk moutige verfrissing komt iedere herfst terug in een andere gedaante. Ondanks dat het recept ieder jaar anders is, zorg ik er natuurlijk wel voor dat hij moutig zoet blijft. Het rijpingsproces zorgt ervoor dat de smaken mooi in elkaar overgaan.
Een heerlijk amberkleurig bier waar je tijdens de herfstdagen weer wat warmer van wordt.
Wat wel
Lekker bij stoofvlees. Het gestoofde vlees combineert heerlijk met de caramelachtige smaken van de Herfstbock.
Wat niet
Zoetere gerechten combineren minder mooi met dit bier omdat de caramelsmaken dan gemaskeerd worden. Hierdoor kan de bitterheid in het bier te veel gaan overheersen.
Dubbel staat natuurlijk niet voor een dubbel zo lekker bier. Maar hij is zeker niet minder lekker dan andere bieren van Brouwerij 't Smakt. Het is een kruidige dubbel met een mooie amberkleurige tint en een acceptabel alcoholpercentage. Door de donkere mouten is ook een caramel-achtige smaak terug te vinden. De hop is zoals bij een dubbel hoort weinig aanwezig, maar zorgt voor de subtiele bitterheid.
Wat wel
Wat niet
Een niet al te zoet winterbier met een behoorlijke dosis kaneel en appel waarvan de smaken door de Magnum-hop versterkt worden.
Tijdens het drinken komen er mooie smaken van appeltaart doorheen, maar niet te overheersend, we willen wel bier drinken.
Natuurlijk past een lekker stukje appeltaart wel bij dit bier om de beleving te completeren.
Wat wel
Appeltaart is by far de beste foodpairing bij dit bier. Door de appeltaart verdwijnt de complexiteit van dit bier tot een zeer toegankelijk bier. Een erg leuke ervaring om uit te proberen.
Wat niet
Dit bier adviseer ik niet te drinken bij een reguliere maaltijd. De smaken zijn complex en combineren niet goed met een avondmaaltijd.
Whisk(e)y Infused box
Donker Verlangen Whiskey Infused
OP
Speciaal Pils
OP
Double Dutch
OP
Chimaera vs Draeck
OP
Nieuw Begin 2022
OP